duminică, 11 ianuarie 2015

Solidari cu poporul francez ...

COMUNICAT DE PRESĂ: TINERETUL NAȚIONAL LIBERAL ȘI CLUBURILE STUDENȚEȘTI LIBERALE SUNT SOLIDARE CU POPORUL FRANCEZ

Astăzi, 10 ianuarie 2015, președintele Tineretului Național Liberal, deputatul Florin-Alexandru Alexe a semnat în Cartea de Condoleanțe deschisă la Ambasada Franței și alături alți 25 de tineri liberali a păstrat un moment de reculegere, în semn de respect pentru memoria victimelor atentatelor teroriste.

Tineretul Național Liberal și Cluburile Studențești Liberale își exprimă profunda solidaritate cu poporul francez și transmite sincere condoleanțe familiilor victimelor și tuturor cetățenilor Franței. Moartea celor 10 redactori ai revistei Charlie Hebdo și a celor 2 polițiști în atacul de miercuri, 7 ianuarie, a polițistei ucise joi, 8 ianuarie, și a celor 4 persoane ucise vineri în luarea de ostatici din Porte de Vincennes ne mâhnește profund.

În aceste zile, în care drepturile omului au fost încălcate în cel mai josnic mod, tinerii liberali își declară susținerea fermă pentru democrație și libertatea de expresie și resping orice formă de manifestare a fundamentalismului religios, a xenofobiei și a terorismului. TNL și CSL se alătură întregii comunități internaționale care se dovedește solidară în lupta împotriva terorismului și a fanatismului de orice fel și speră ca efortul comun al instituțiilor naționale și internaționale să poată împiedica tragedii ca cea petrecută în aceste zile în Franța.

Deputatul Florin-Alexandru Alexe, președintele TNL a afirmat: 'Tinerii liberali își exprimă profunda compasiune față de familiile victimelor terorismului. Atentatele care au avut loc în aceste zile nu au fost îndreptare doar împotriva unor jurnaliști sau asupra francezilor, ci împotriva întregii lumi democratice și a libertății de exprimare. De aceea, toată comunitatea internațională trebuie să se mobilizeze pentru stoparea extinderii acestui fenomen.'

Claudia Benchescu, liderul studenților liberali, a declarat: Terorismul este un flagel care se extinde din ce în ce mai mult. Suntem îngroziți de seria de atentate din Franța, de faptul că acestea au avut ca motivație împiedicarea libertății de exprimare și, mai ales, de faptul că autorii atacurilor au fost persoane care au crescut și au trăit în societatea franceză. Se pare că acum avem nevoie, mai mult ca oricând, de toleranță și responsabilitate, precum și de eforturi susținute pentru a înlătura prejudecățile asupra opiniilor, rasei, culorii pielii sau credinței religioase.'

10 ianuarie 2014

Departamentul de comunicare al TNL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu